Montebellorittet

Sterke prestasjoner i ei knallhard og morsom løype

Nanset markerte seg i Montebellorittet

Montebellorittet som går mellom Sande og Konnerud, er kjent for sine knallharde stigninger fra start som kan ta motet fra noen og enhver på de første 12km. Rittet er en del av Norges- og Master Cup Maraton, og Nanset stilte med 26 syklister blant de 1100 startende.

Nanset markerte seg med pallplasser i flere klasser og elitesyklisten Greg Saw (Nanset IF/Hard Rocx – ABAX) satte standarden på den lengste distansen 71km, med en andreplass kun 6 sekunder bak vinneren Ola Kjøren fra Stiftstaden SK/Team Milsluker´n. En lei punktering like før mål gjorde at seieren glapp.

Det var lovende takter og mye godt treningsgrunnlag å skimte blant de mange unge Nanset syklistene som alle fullførte det knallharde rittet. I 15års klassen (32km) gikk Ulrik Hegdal av med seieren, mens storebror Vebjørn Hegdal ble nummer to i Menn Jr (42km) med Anders Rauan på en solid tredjeplass. Hedda Johannessen tråkket inn til andreplass i K35 Master 42km og på herresiden var det Thor Olav Tveter i M40 Master som markerte seg sterkest med en fjerdeplass.

Den som kanskje imponerte mest var unggutten Jon Rye-Johnsen, som hadde suverent beste tid etter 32km i 12års klassen. Han har vist klasse denne sesongen og er blant de beste i Norge i sin årsklasse. Under NC1 og NC2 på Fiskum ble det en tredje og en andreplass, og Rye-Johnsen fulgte opp med sterke prestasjoner også i NC3 - NC5 under Oslo Sportslager Rye Terrengfestival. Der ble han nr. to sammenlagt etter tre ritt.  

For resultater se her 

Mange fine bilder på arrangørens side  og på vår egen side (Fotograf: Vidar Mathisen)